Martorell posarà avui el punt final a una festa major que des de divendres ha posat en escena diferents propostes temàtiques i que ha tingut esdeveniments especialment rellevants. Per capacitat de convocatòria, el Holi Festival. Per novetat, l'estrena de Can Serra com a nou escenari de la festa.

Unes 2.000 persones, segons l'organització, van prendre part en el Holi Festival, també conegut com el festival dels colors i la festa de l'amor, una antiga festa hindú que s'ha popularitzat. L'objectiu principal era tacar-se de colors vius amb pigments naturals, ballar i passar-ho bé a ritme dels temes musicals punxats per Dj Gmonty de Flashback Salou, Dani Gallardo de Supervents, City Hall Salou i Òxid Tarragona. Durant dues hores, els assistents, que havien d'anar vestits blancs, van ser tenyits per tres onades de colors llançades a l'aire per complir la tradició.

El viver de Can Serra es va convertir en un autèntic street food, amb degustacions gastronòmiques barrejades amb diferents propostes artítisques. Los Xarivari Blues va oferir un espectacle d'acrobàcia i malabars vertiginós; la compositora, creadora i pianista Clara Peya va fer duet amb la cantant Sandra Sangiao, i van interpretar cançons del seu darrer disc, Mímulus, i del setè que es dirà Oceanes; i Animal Religion ha fet un extracte d'espectacles propis amb acròpera, destrals i perxa xinesa.

Dol i homenatge

La Martukada va aprofitar el seu concert de percussió per homenatjar Jordi Fusalba, jove martorellenc mort dissabte en tenir una aturada cardiorespiratòria, que havia format part de l'entitat tocant la timba. Els martukaires van llegir un emotiu discurs en record de Fusalba i van projectar un vídeo amb imatges seves.