La recuperació del pasacalle d'Igualada ha superat les millors previsions que s'havien fet. Aquest era l'últim element que s'havia de recuperar després de presentar els Gegants Vells i el Tabal durant la festa major d'enguany. Aquesta cercavila amb imatgeria local i la participació de grups del folklore igualadí va tenir un gran èxit de participació, i la festa es va allargar fins més enllà de les dues de la matinada de dimarts.

El pasacalle era ahir un misteri per a tots els seus participants i fins i tot per a la Federació del Seguici Tradicional Històric d'Igualada (FESTHI). A l'acte hi participaven les colles que formen la FESTHI (Ball de Pastorets, Ball de Cercolets, Ball de Bastons, Moixiganguers, Ball de Sant Miquel i els Diables i els Trabucaires Els Voladors) juntament amb els Gegants Vells i la Banda de Música d'Igualada avançant al ritme del toc del Tabal.

Tot amb la intenció d'anunciar l'arribada de la festa durant la vigília de Sant Bartomeu i recórrer els carrers amb la comparseria del seguici passant per les cases i domicilis de les autoritats i la gent notable.

El punt de partida va ser l'Ateneu Igualadí, on algunes de les colles van ballar per les autoritats presents, l'alcalde, Marc Castells; el regidor de Cultura, Pere Camps; i la mateixa entitat de l'Ateneu. També es va passar per la casa dels Portants d'Honor, per l'Associació Juvenil La Coll@nada, pel domicili del Salero de la Ciutat, Oriol Càlichs, i pel Casal Independentista La Teixidora.

Colles i balls barrejats

No es tractava d'una cercavila convencional, sinó que totes les colles van poder fer el recorregut barrejades, és a dir, "trencant files" i ballant amb la resta de balls cançons tant tradicionals com actuals. Al punt de mira hi havia els Gegants Vells, que en tot moment van ser protagonistes de l'acte, i els que van fer viure els instants més emocionants dels balls que es van fer durant aquesta nit especial i nova de la Festa Major d'Igualada.

En acabar les 4 hores de festa pels carrers de la ciutat, totes les colles van valorar positivament la recuperació d'aquest acte, i des del públic n'hi va haver una gran rebuda. Per part de FESTHI, la seva presidenta, Laia Cuadras, va afirmar que les expectatives s'havien superat de llarg, i tot i no saber com es desenvoluparia l'acte.