Els ajuntaments de Martorell, Castellví de Rosanes i Sant Esteve Sesrovires han fet una jornada de treball en grup perquè els seus tècnics facin una proposta conjunta de la qual emergeixi l'avantprojecte de les vies blaves en aquests tres municipis. Vies blaves és el nom que rep el projecte que ha de permetre una connexió a peu des del naixement fins a la desembocadura del Llobregat, i des dels seus afluents, l'Anoia i el Cardener.

Ahir es va dur a terme una jornada de treball convocada per ACNA, SL, l'empresa que està redactant l'avantprojecte de la Diputació de Barcelona. El projecte conjunt preveu una inversió de 25 milions d'euros.

Les vores del riu Llobregat i els seus afluents Anoia i Cardener es convertiran en un gran passeig de més de 300 quilòmetres en què es podran fer excursions a peu, en bicicleta o a cavall. El conjunt de camins i de propostes ludicoturístiques ha de quedar enllestida en quatre anys. La via blava Llobregat recorrerà 186 quilòmetres de Castellar de n'Hug al Prat de Llobregat, passant per Martorell. La via blava del riu Anoia sumarà 70 quilòmetres més de camins adequats.