Un incendi declarat la matinada de dijous ha destruït totalment un edifici deshabitat i declarat en ruïna del carrer Sant Agustí d'Igualada, al centre de la ciutat. A mig matí, un cop l'incendi va quedar extingit i es va analitzar com havia quedat l'edifici, l'Ajuntament va instar els propietaris a fer un enderroc urgent de les restes de l'habitatge.

Segons els Bombers de la Generalitat, el foc es va declarar poc abans de dos quarts de cinc de la matinada en un immoble situat al carrer Sant Agustí, número 59, concretament a la part de la teulada, que tenia una estructura de fusta, i es va esfondrar. Per a l'extinció de l'incendi, els bombers hi van destinar vuit dotacions que van haver de treballar des de l'exterior de l'edifici. Com a conseqüència del foc, es van evacuar els habitatges dels números 57 i 61, els patis del 55 i 63 i també els patis dels números 48, 50 i 54 de la rambla Sant Ferran.

Les bigues de fusta de la teulada encara fumejaven ahir al migdia, mentre els bombers remullaven les restes de l'edifici per evitar rebrots del foc. Els bombers i l'arquitecte municipal van determinar que l'estructura que restava dempeus de l'edifici estava en perill d'esfondrar-se i van avisar una empresa perquè iniciés els treballs d'enderroc de l'edifici.

L'Ajuntament va iniciar ahir mateix el procediment per declarar en ruïna l'immoble. El consistori reclama a la propietat que faci l'enderroc urgent, per evitar danys a les finques properes. També va prohibir l'accés als patis interiors dels veïns. Si la situació de perill empitjora, es desallotjarien els veïns de manera temporal.

A més, com que la finca es troba a l'interior d'una illa de cases, entre la rambla Sant Ferran i el carrer Sant Agustí, els serveis tècnics avaluen si, per poder entrar la maquinària, caldrà demolir també un altre edifici, igualment deshabitat.