El dissabte de Festa Major a Igualada sempre ha estat el dia amb més gent pels carrers del centre, i enguany no n'ha estat una excepció. Des de primera hora del matí, la Rambla va acollir els participants del popular "Fes-ta el dinar", i a partir de la tarda es va buidar per donar pas a la cercavila tradicional.

A mig matí, els més preparats ja van començar a instal·lar-se a la Rambla per posar taules, cadires i començar a fer el dinar, i és que, una vegada a l'any, aquest punt de la ciutat es converteix en el menjador dels igualadins. El "Fes-ta el dinar" consisteix a organitzar-se per grups d'amics, famílies o entitats, ocupar la cèntrica Rambla i preparar el dinar amb fogonets, barbacoes o bàsicament menjar allò que s'ha portat preparat.

Com ja és habitual, el plat estrella ha estat la paella, juntament amb els fideus; tampoc no hi han faltat les barbacoes i, entre els més originals, un dels grups ha celebrat Nadal amb escudella. L'activitat en si també inclou un vermut popular, un bingo i una migdiada col·lectiva en finalitzar el dinar. El que va començar sent un acte de La Coll@nada, amb una participació reduïda, ara s'ha convertit en una tradició que ocupa tot el carrer i on fins i tot participa el mateix alcalde de la ciutat, Marc Castells.

Arribades les 5 de la tarda, la Rambla ja s'havia buidat per tenir a punt el carrer principal per on va desfilar la tradicional cercavila. Dues hores de recorregut amb foc, gegants, capgrossos, balls i la Banda de Música d'Igualada per fer gaudir la ciutadania de part del patrimoni cultural que posseeix la ciutat. Entre les figures més aclamades sempre hi destaquen l'Àliga i els seus portadors, que enguany estrenen vestimenta, els Gegants de la Ciutat, la família de gegants del Tonet, la Conxita, la Pia i en Tomeu, i l'indispensable foc dels diables. La rebuda de la ciutat va ser multitudinària, i aquest és un dels actes que reuneix més persones i, sobretot, el públic més familiar.

Els últims dos dies de festa major no baixen el nivell; avui diumenge, la plaça de l'Ajuntament s'omplirà per veure l'exhibició castellera dels Moixiganguers d'Igualada, els Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell, a les 12 del migdia. I a la nit i matinada, si no hi ha cap imprevist, les places s'ompliran per veure la revetlla popular de les places, i les barraques del Rec tornaran a bullir durant l'empalmada.

La festa major diu adéu dilluns, amb el piromusical, enguany, també, el vídeo del pregó i la pujada de cadires al Clein. Un clàssic.