Les obres d'ampliació de l'Institut Pompeu Fabra avancen amb el termini previst quan falten quinze dies per a l'inici del curs escolar 2016-2017. L'ampliació s'ha fet tenint en compte que el centre acollirà dues noves línies -una d'ESO i una altra de batxillerat- i que el nombre d'alumnes matriculats fregarà el miler.

L'Institut Pompeu Fabra disposarà a partir del curs vinent d'un nou aulari per donar cobertura a l'augment d'alumnes previst durant la planificació feta pel servei territorial d'Ensenyament del Baix Llobregat. El director del centre, Xavier Joseph Benet, ha explicat al web de l'Ajuntament de Martorell que "la planificació contempla la construcció d'un nou aulari per donar resposta a dues noves línies a l'Institut, perquè era impossible encabir-los a l'espai que teníem fins ara".

El centre tindrà una nova línia de primer d'ESO (passarà de quatre a cinc grups) i de primer de batxillerat (de cinc a sis). En concret, el Pompeu Fabra tindrà dues modalitats d'artístic, un i mig científic i tecnològic, un i mig social i un humanístic.

L'actuació a l'Institut Pompeu Fabra consisteix a transformar l'espai que fins ara era un dels porxos en tres aules, dos despatxos i un magatzem. Aquesta actuació s'enllestirà al mes d'octubre, amb el curs escolar en marxa. En canvi, l'altra actuació que s'està executant és l'espai que fins al curs passat es destinava a menjador, que passarà a ser una sala polivalent. Aquesta part sí que quedarà enllestida abans de l'inici del curs, el proper 12 de setembre.