Asensio Sánchez Garcia va morir ahir diumenge, a l´edat de 78 anys. Les mostres de condòl a la família s´han anat succeïnt, especialment a les xarxes socials. Avui es fa la seva vetlla al tanatori d´Igualada i demà, a les 10 h, s´oficiaran els funerals a l´església de St. Hilari de Vilanova del Camí.

Sánchez, que va néixer a Múrcia, va arribar a Vilanova del Camí l´any 56 on va arrelar-hi ràpidament. Des d´aleshores va anar acumulant un gran bagatge associatiu i es va dedicar de ple a la promoció de l´esport vilanoví en totes les seves vessants. L´any 1965 va fundar el CF Vilanova i en va ser el seu soci número 1. També va entrenar el primer equip de l´equip local i mes tard, als anys 80, va entrenar diferents categories de futbol, entre elles, l´equip del CF La Paz.

A principis dels 80 va fundar el CP Vilanova, un club que va presidir a partir del 92 i durant més d´una dècada. En la dècada dels 90, va participar activament al Consell d´Administració, primer del patronat d´Esports i després del Consell Municipal d´Esports. També va ser President de l´Associació de Pensionistes i Jubilats, entitat amb la que també tenia relacions molt estretes i on va desenvolupar una gran tasca social.

Aquest vilanoví entranyable de caràcter tranquil, conegut i estimat per tothom, també es va implicar políticament al municipi i va formar part del consistori vilanoví durant el mandat 1987-1991, com a regidor d´Esports.

L´any 2002, l´Ajuntament de Vilanova del Camí li va concedir la Insígnia d´Argent al Mèrit Esportiu, un reconeixement públic a la seva trajectòria en favor de l´esport local que va rebre en el transcurs de la Festa de l´Esport.

El passat 8 de juliol, Asensio Sánchez, encara va participar al lliurament dels premis del torneig d´estiu de futbol 7, Memorial José Sánchez, que organitza el Servei d´Esports i que aquest any celebrava el 30è aniversari. El torneig porta el nom del seu fill, José Sánchez, que va traspassar amb només 16 anys.