Una hora de festa al carrer, de 9 a 10 de la nit. Un protocol que en ser compartit per diverses colles del folklore igualadí ha fet més popular l´acte. Enguany, el pas de la basílica de Santa Maria fins a l´església del Roser ha durat una hora. El sant, la imatge de Sant Bartomeu que el dimarts de la setmana passada va sortir de l´església del Roser per anar a la basílica de Santa Maria (a 500 m l´una de l´altra) ha tornat al seu lloc habitual, però enmig d´una gran quantitat de gent vinculada als grups de folklore i de molts i molts curiosos. Era pràcticament el darrer acte abans de l´adéu a la Festa Major, que l´havia de posar anit el castelldefocs, l´esperat primusical.

La tornada s´ha reinventat a partir dels valors de sempre. L´increment de participació, però, ha fet l´acte més vistós. A més dels habituals, bastoners i cercolets, aquest any hi havia dos grups de gegants, els partorets, el diables, els Moixiganguers...

L´acte ha seguit el protocol habitual, aquest trasllat d´una església a l´altra de la imatge amb el cant final dels goigs de Sant Bartomeu. Un adéu i fins a l´any que ve.

Abans, a la tarda, la companyia Ambaükatunàvia havia presentat l'espectacle familiar «Bassal Rock», a la plaça de l'Ajuntament, una proposta musical amb remullada inclosa per als més petits. El públic familiar també havia gaudit diumenge de l´actuació dels manresans de Teatre Mòbil.

I la nit de diumenge a dilluns, les places del nucli antic d'Igualada es van tornar a omplir de concerts i actuacions que van fer delir tots els públics. S'hi van poder veure grups de gèneres diversos i els gegants de la ciutat van fer la seva particular passejada, gaudint igualment de la música en la traca final de la festa major d´Igualada.