La tripleta de 8 es resisteix als Moixiganguers d'Igualada en l'actuació de la festa major

Els castells protagonitzen una jornada en què la colla local va compartir plaça amb els Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell

30.08.2016 | 07:34
Assistents als concerts que es feien dissabte a la nit dedicats als més joves

Els Moixiganguers d'Igualada, la Jove Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell, que no trepitjaven Igualada des de feia 42 anys, tenien l'objectiu de fer encara més històrica la plaça de l'Ajuntament de la capital de l'Anoia. Per a la colla local va ser una mica més difícil per la caiguda del 3 de 8 després de carregar-lo, però en conjunt es va desenvolupar una gran exhibició castellera, sense poder arribar als objectius marcats a l'inici.

Just després d'acabar la tornada d'ofici amb la diversa imatgeria i balls tradicionals de la ciutat, les faixes ja s'estenien pels carrers més pròxims a l'escenari casteller. La meta dels Moixiganguers era fer la tripleta de 8, és a dir, torre de 8, 3 de 8 i 4 de 8 però la sort no està a favor dels igualadins i una caiguda durant la descàrrega del 3 de 8 va fer canviar de plans al cap de colla.

L'apunt històric de la jornada es focalitzava sobre els Nens del Vendrell, una colla que feia 42 anys que no actuava a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada i que havia sovintejat la ciutat entre els anys 20 i 70, sent una colla referent. De fet, el seu primer 4d8 de la història el van aconseguir a Igualada.

A l'inici de l'exhibició castellera els morats van entrar fort a plaça amb una torre de 8 amb folre molt ben controlada i aclamada pel públic igualadí en primera ronda. Un castell que just després igualava la colla Jove Xiquets de Vall, que va demostrar la tranquil·litat amb què poden fer-ho i que els Nens del Vendrell reconvertien en un 3 de 8 amb folre tot just per començar.

Aquest, el 3 de 8 amb folre, era el castell que pretenia posar a plaça la colla local, i de fet ho va fer carregant-lo, però en el moment de descarregar les forces van trontollar i això va provocar la primera i última caiguda a plaça de la jornada. La por i alguns ferits per l'incident van fer que es canviés de plans per a l'última ronda, així que els Moixiganguers d'Igualada van completar, un no menys important 5 de 7.

Les altres dues colles van finalitzar la seva jornada amb un 4d8 i un 2 de 7 per part dels Nens del Vendrell i un esperat 3 de 9 amb folre i un 5 de 8 de la Jove Xiquets de Valls. En acabar, els imprescindibles pilars: 2p5 i 2p4 dels Moixiganguers, v5 dels de Valls i 2p5 dels del Vendrell.

Una vegada finalitzada la diada, els Moixiganguers van sortir amb el cap ben alt tot i no complir el que s'havien marcat, una infranquejable torre de 8 i el primer 3 de 8 carregat a casa van ser més que suficients per firmar i celebrar una altra jornada històrica castellera a la ciutat.

La ciutat d'Igualada vivia anit inmersa encara en el gruix de la festa major, amb actes molt concorreguts durant tot el dia. Avui arriba la part final dels actes, amb el castelldefocs. En acabar l'exhibició pirotècnica es podrà veure la gravació que havia d'acompanyar el pregó de benvinguda i que no es va poder projectar en el seu moment per problemes tècnics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema