L'Ajuntament d'Igualada ha programat els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya per al proper dijous, 8 de setembre. A les 19:30h i al Teatre Municipal l'Ateneu, el diputat al Parlament de Catalunya Lluís Llach protagonitzarà el diàleg "Som el somni", en homenatge a Muriel Casals, juntament amb el periodista igualadí Joan Maria Morros, cap d'informatius de l'emissora RAC1.

Llach, nascut a Verges el 1948, ha tingut una llarga trajectòria com a cantautor i escriptor, però ara viu en primera línia política el moment determinant del país. A les eleccions al Parlament del 2015 va encapçalar la llista de Junts pel Sí a la circumscripció de Girona. Des d'aleshores ocupa escó de diputat i, des del mes de març de 2016, presideix la Comissió d'Estudi del Procés Constituent al mateix Parlament, prenent el relleu, justament, de la desapareguda Muriel Casals. Llach s'ha erigit com una de les veus que es fan sentir amb més força entre els independents que es van afegir a la llista conjunta de Junts pel Sí. És, també, un dels diputats que més actes públics protagonitzen arreu del territori, i també dels que tenen més assistència a les seves xerrades i col·loquis

Acabada la conferència, aproximadament a 2/4 de 9, els Miquelets de Catalunya desfilaran fins a la plaça de l'Ajuntament, on, a les 9 del vespre, s'hissarà la bandera de Catalunya, es llegirà el discurs institucional i es cantarà l'himne nacional de Catalunya, Els segadors. Els Miquelets de Catalunya són un grup de recreació històrica que homenatja els integrants del Regiment de la Diputació del General, defensors de les institucions catalanes durant la guerra de Successió.

La commemoració de la Diada a la capital de l'Anoia continuarà el divendres, 9 de setembre, amb iniciatives impulsades per altres entitats. A 2/4 de 8 del vespre, Òmnium Cultural Anoia celebrarà, també a l'Ateneu, la tretzena edició dels Premis al Compromís Cultural, que reconeixeran una persona i un col·lectiu que s'hagin significat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. El mateix dia 9, a 2/4 de 9 del vespre i a la plaça de Cal Font, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell, organitzada per l'Agrupació Sardanista d'Igualada. Finalment l'endemà, 10 de setembre, a 2/4 d'11 de la nit, es durà a terme la tradicional Marxa de Torxes, coordinada pel Casal Popular d'Igualada, el Foment.