Un total de 826 estudiants i professionals de diversos àmbits han passat durant el curs 2015-2016 pel centre d'innovació per la salut 4D Health d'Igualada per formar-se a l'hospital simulat. Durant aquest curs, s´han impartit cursos per a estudiants d´Infermeria, Auxiliar d´Infermeria, cuidadors no professionals, formació per a formadors, tècnics de farmàcia, fisioteràpia o atenció a persones en situació de dependència, entre d´altres disciplines i cursos puntuals. La Universitat de Lleida, el Campus Universitari d´Igualada, la facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna-Ramon Llull, la Creu Roja, l´Institut Milà i Fontanals, el Campus Motor o la farmacèutica alemanya Grünenthal han estat les principals institucions usuàries que han realitzat formacions i investigacions al centre amb la simulació com a eina principal.

També s´han format al 4D Health professionals en actiu del Consorci Sanitari de l´Anoia, els Bombers de la Generalitat, membres de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica o del Consorci Sociosanitari d´Igualada.

Pel que fa a les empreses, la farmacèutica alemanya Grünenthal ha disposat del centre 4D Health en dues ocasions durant aquest curs per realitzar proves d´usabilitat centrades en el procés per un aparell dispensador d´analgèsic controlat pel pacient.

Així mateix, el 4D Health ha participat enguany en el simulacre d'un accident d'autobús juntament amb els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i membres del Sistema d'Emergències Mèdiques al Campus Motor de Castellolí.

L´Hospital simulat 4D Health es troba situat a l´edifici de l´antic hospital d´Igualada i té per objectiu augmentar la seguretat dels pacients i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real.

El centre es va inaugurar el març de 2015 amb un cost d'1'5 MEUR i es va finançar gràcies a una subvenció d'un fons europeu FEDER d'innovació. El 4D Health està adscrit al Consorci Sociosanitari d'Igualada, rep el suport de l´Ajuntament d´Igualada i l´Acadèmia de Ciències Mèdiques, i hi col·laboren empreses punteres com la farmacèutica Grífols.