Calaf viurà demà, divendres, la primera edició de la mostra Agro Alta Segarra, que destina més de 90.000 m2 a l'exposició de serveis i activitats del món agrícola. Hi participaran 7 marques de tractors i una trentena d'empreses de productes i serveis dedicats al primer sector. I de l'agenda d'actes de la mostra destaca la presència de Pep Riera, fundador d'Unió de Pagesos i membre de Pagesos per la Independència, que participarà a la jornada de ponències tècniques.

La mostra, que obre demà a les 10 del matí, serà de dos dies i es farà en els terrenys adjacents al pavelló poliesportiu municipal. Vol reivindicar, segons el seus organitzadors, el caràcter agrícola del territori i vol convertir-se "en un esdeveniment professional i dinàmic". La proposta esdevindrà el nou espai firal del món agrícola amb l'objectiu de concentrar els professionals del primer sector a la capital de l'Alta Segarra.

El primer dia estarà dedicat als professionals de l'agricultura, que podran veure les demostracions tècniques de maquinària agrícola i conèixer les darreres novetats de productes i serveis a la zona d'expositors. A més, hi haurà una jornada de ponències tècniques entre les quals destaca la del fundador d'Unió de Pagesos i membre de Pagesos per la Independència, Pep Riera, que parlarà de les polítiques agràries en el marc d'una Catalunya independent.

Ramon Lluís Lletjós, director dels Serveis Territorials del departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a la Catalunya Central, participarà en l'Agro Alta Segarra aquest mateix divendres. La seva arribada està prevista a les 13.00 hores. Posteriorment, prendrà part en el dinar de professionals que tindrà lloc al restaurant La Bogart, ubicat al mateix recinte firal.

Dissabte, l'Agro Alta Segarra s'obrirà al públic general de les 10 del matí fins a 2/4 de 3 del migdia. Hi haurà més demostracions de maquinària agrícola i serà obert també tot l'espai d'expositors. També hi haurà un espai per redescobrir com eren els tractors de fa uns anys, amb els tres exemplars que hi portaran els Amics del Tractor d'Època del Bages.

A més, s'han previst activitats destinades als més petits, l'Agro Jocs, activitats que organitzen els alumnes de la Casa d'Oficis de l'Ajuntament. Serà en una zona propera al bar de la fira. Els infants podran fer llançament d'esparde-nyes, jugar amb el porró, participar en tallers de maquillatge i dibuix i fer-se fotografies en un marc molt especial.

Durant tot el certamen, les màquines en moviment i treballant seran les protagonistes. Dels gairebé 90.000 metres quadrats d'espai firal, 70.000 es convertiran en un aparador per poder veure la maquinària agrícola.