L'Ajuntament de Calaf ha aconseguit posar a lloguer una parcel·la de terreny on fa uns anys hi havia hagut un abocador, ara clausurat. L'empresa que lloga l'espai és Campa, que està ubicada en uns terrenys adjunts i que necessita ampliar instal·lacions. L'Ajuntament de Calaf feia deu anys que tenia aquest problema sobre la taula i ara en començarà a percebre alguns ingressos.

L'acord signat va entrar en vigor ahir mateix. L'Ajuntament de Calaf ha llogat la finca anomenada la Garriga, antigament ocupada, en part, per l'abocador de la població. El contracte ha estat adjudicat a la Campa de Calaf, única empresa que s'ha presentat al concurs públic. La parcel·la és de 73.500 metres quadrats.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Calaf, segons han explicat fonts municipals, traurà un rendiment econòmic d'aquesta finca, de propietat municipal, que ascendeix a 43.800 euros l'any. "Hem aconseguit trobar una bona solució a una situació que durant més de 10 anys ha estat bloquejada. Anteriorment s'havia intentat vendre la finca sense aconseguir-ho, tot i que durant anys es preveia als pressupostos municipals", afirma l'alcalde Jordi Badia.

S'ha optat pel lloguer davant la impossibilitat de vendre la finca. "Vam veure que no hi havia inte-rès per comprar-la, però sí per llogar-la, motiu pel qual vam iniciar el procés per fer un concurs públic", ha afegit Badia.

El contracte té una durada de tres anys. Passat aquest temps, si canvia l'actual situació econòmica, es pot convocar un nou concurs públic per vendre la Garriga, i Campa no tindria cap privilegi.