Avui s'inaugura al vestíbul del Rovy de Vilanova del Camí l'exposició itinerant "Colors d'Europa", que han preparat des de l'Associació de Germanor vilanovina. Sota el títol "Alimentació i nutrició en tots els seus aspectes", aquesta mostra fotogràfica vol servir per conèixer una mica més les realitats culturals i gastronòmiques de cinc ciutats europees, que són Vilanova del Camí i els seus agermanats: Amilly, de França, i Calcinaia, d'Itàlia; i de dues més que hi estan estretament vinculades, Noves, de França, i Nordwalde, d'Alemanya. La mostra ja es va presentar el juliol.

Les fotografies mostren un seguit de plats tradicionals de cada país, àpats que se serveixen durant les festes populars o diades especials, però també plats típics i productes respectuosos amb el medi ambient.

En total són un centenar de fotografies, vint de cada població. Pel que fa a Vilanova del Camí les persones que han aportat les fotos són: Joan Costa, Julia Escalante, Ingrid Fernández, Vicenç González, Esmeralda Morreres, Lluís Prat i Pere Sala.

La inauguració es farà avui a les 6 de la tarda al vestíbul del Rovy espai cultural de Vilanova. Els impulsors d'aquesta iniciativa, l'italià Paolo Ferreti i els membres de l'Associació Fotogràfica de Calcinaia, seran a l'espai de la mostra dissabte al matí per explicar la proposta. L'exposició es podrà visitar únicament divendres, dissabte i diumenge, perquè dilluns torna cap a Itàlia.