Castellví de Rosanes ha enviat aquesta setmana un lot de 4.320 unitats de crema de protecció solar cap als camps de refugiats de Grècia. Ha estat una iniciativa conjunta entre diversos veïns, empreses i entitats, i el lot ha estat cedit per una empresa farmacèutica.

Aquest donatiu s'afegeix a la campanya que l'Ajuntament de Castellví va posar en marxa a final d'abril, amb una recollida solidària de material també per destinar als camps de refugiats grecs. Ho va fer en col·laboració amb l'organització sense ànim de lucre Ajudem, Ayudamos, Help, que treballa donant suport als refugiats, i a la qual aquesta vegada també es farà arribar el lot.

Les cremes solars formen part dels diferents productes d'higiene i cura personal que necessiten les persones refugiades, segons han indicat les ONG que treballen sobre el terreny. Per això, i en col·laboració amb la sociòloga Karme, d'origen sirià, des de Castellví s'ha gestionat el donatiu, la recollida i el transport del lot. En concret, s'ha portat primer fins a Bilbao, des d'on l'Associació de Voluntaris de Galdakao l'enviarà a Grècia.