Manifestació silenciosa i massiva per donar suport a familiars i amics de Gabriel Pérez Escalante, el jove de 24 anys que va morir el passat 22 d'agost per una peritonitis aguda, després d'haver anat fins a tres vegades a urgències a l'Hospital d'Igualada. Un miler de persones, segons primeres estimacions de la policia, han participat en una marxa que ha encerclat les instal·lacions sanitàries. "L'únic que busquem són respostes perquè això no torni a passar a ningú més", ha assenyalat als mitjans Luis Pérez, pare del jove mort. Emocionat i acompanyat de la seva esposa i el seu altre fill, ha agraït que la gent s'hagi bolcat amb les mostres d'afecte i condol. Sobre la possibilitat d'emprendre accions legals, Pérez afirma que primer s'ha de saber què va fallar perquè la peritonitis es detectés quan era massa tard. Salut i el mateix hospital han obert una investigació per esclarir els fets.

Mort per apendicitis

L'hospital d'Igualada va tardar fins a tres dies a diagnosticar l'apendicitis de Gabriel Pérez. Quan el van operar ja hi havia un trencament de l'apèndix i cinc dies després va morir al Clínic de Barcelona. Abans d'ingressar, havia anat dues vegades a l'hospital per un mal de panxa intens. Companys del futbolista igualadí asseguren que els facultatius del centre sanitari de la capital de l'Anoia el van enviar a casa la primera vegada, perquè li havien diagnosticat una gastroenteritis. Aquest dimecres es va celebrar el seu funeral a la pista d'hoquei del complex esportiu de Les Comes.

En la trobada de dimarts, els familiars van demanar explicacions per part del centre, perquè encara no s'expliquen com pot ser que els metges de l'hospital d'Igualada tardessin tres dies a diagnosticar-li l'apendicitis, quan ja era massa tard perquè l'apèndix se li havia perforat, cosa que li va provocar una peritonitis mortal. Tot i així, però, els responsables de l'hospital els van respondre que encara no han acabat la investigació i que, per tant, no els podien donar de moment cap resposta. Tal com va publicar dimarts aquest diari, el departament de Salut de la Generalitat també està investigant els fets per determinar si hi va haver una possible negligència mèdica.