La primera edició del certamen Agro Alta Segarra va acabar ahir amb una gran acollida per part dels professionals del món de l'agricultura de l'Alta Segarra.

Durant dos dies, la maquinària agrícola, que ocupava els 90.000 metres quadrats del recinte firal, es va convertir en la protagonista a Calaf, i va donar el tret de sortida a la festa major.

Mentre que, divendres, el certamen estava adreçat als professionals del sector agrícola, amb ponències, demostracions i l'exposició de les darreres novetats, dissabte, la fira es va dirigir més al públic en general, amb l'exposició de tractors antics per part d'Amics del Tractor d'Època del Bages i la zona de jocs, l'Agro jocs, amb activitats per als més petits relacionades amb el món agrari, com el llançament d'espardenyes i ferradures o un circuit on els nens podien pujar als tractors.

La fira també disposava d'un espai d'expositors, i, fins i tot, es va poder veure un dron sobrevolant la zona adjacent al Pavelló poliesportiu municipal.

El certamen, organitzat per l'Ajuntament de Calaf amb la col·laboració i participació d'empreses com Solà, FENDT o Massey Ferguson, entre d'altres, vol convertir-se en un punt de referència del món agrícola. La fira s'ha organitzat coincidint amb la celebració de la Festa Major de Calaf, que té lloc del 2 al 5 de setembre.