La plaça dels Arbres de Calaf es va fer petita com mai per acollir el concert de dissabte de festa major, un dels actes més esperats de la celebració, que s'acaba avui.

El concert va anar a càrrec d'un dels grups de moda d'aquest estiu, La Raíz, i va omplir. Tant, que el públic va acabar fins i tot les previsions dels entrepans d'algunes de les barres. Per primer cop a la Festa Major de Calaf hi va haver barraques organitzades per diferents entitats del municipi com La Polseguera, la Unió Esportiva Calaf o la Penya Barcelonista de Calaf i Comarca.

El multitudinari concert de dissabte va començar a mitjanit amb el grup The Penguins, que ja havien animat la mainada durant la tarda amb l'espectacle 'Reggae per xics'. Després va arribar La Raíz, com a plat fort, i DJ OGT va ser l'encarregat de posar el punt final al concert.

La Festa Major de Calaf va continuar ahir al matí amb activitats per als més petits, com cotxes caminadors, jocs gegants o espais d'experimentació a la plaça Barcelona 92. La música també va tenir el seu espai amb les danses populars i la Metredansa, una música tradicional de caire religiós pròpia de Calaf. A la tarda, el country, les sardanes, el tradicional partit de futbol i la Kursa de Lokus infantil van ser algunes de les activitats programades.

La Festa Major de Calaf segueix avui amb el campionat de FIFA 16 per a PlayStation 4 i dues sessions de cinema. El piroespectacle Les Olimpíades del mal posarà punt final a la festa. En total, la Festa Major de Calaf ha tingut una programació de més de 35 actes, que han tingut una gran resposta del públic de l'Alta Segarra.

Varietat d'exposicions

Calaf també ha mostrat tres exposicions. La Capella del Centre Cívic acull fins a l'11 de setembre l'exposició Mirar, de Ramon Puigpelat. A la Sala Felip es podrà veure també fins a l'11 de setembre l'exposició de la història de la Unió Esportiva Calaf dels anys 20 fins a l'actualitat. Per la seva banda, Xavier Calvet Camats ha exposat per festa major Fotografia documental d'autor i fotografia de reportatge.