La llar d'infants de Calaf ha obert aquesta setmana amb una seixantena de nens, una xifra que permet mantenir l'estructura. La novetat més visible de l'inici de curs serà un gran mural pintat per l'artista local Marisol Franco, que ha estat una realitat gràcies a una subvenció de l'AMPA La Boireta.

El curs escolar ha començat aquesta setmana a Calaf amb l'obertura de la llar d'infants municipal. La xifra exacta de matriculats és de 58 nens i nenes, des dels 0 als 3 anys. La xifra d'inscrits representa un increment del 30% respecte de fa un any enrere. Generalment, durant el curs hi ha noves inscripcions. Enguany, són 6 les famílies que s'han interessat per matricular-hi el seu fill durant els propers mesos.

Com a novetat, educadores, pares i infants mostren amb orgull el nou mural que s'ha pintat a la paret principal, a l'interior de l'edifici, gràcies a una subvenció de l'AMPA del centre. Realitzat per l'artista local Marisol Franco, en la pintura hi apareixen simpàtics animals que sembla que observin totes aquelles persones que entren a l'escola.

La llar d'infants La Boireta és un centre amb una destacada flexibilitat horària, segons han explicat fonts municipals. L'escola està oberta de 8 a 19 hores i, dins d'aquest horari tan ampli, cada família escull el que més s'adapta a les seves necessitats, mitja jornada de matí o tarda o jornada sencera. A més, l'horari es pot ampliar amb els complements extres de 8 a 9 hores i de 13 a 15 hores, incloent-hi el servei de menjador. L'escola tindrà les portes obertes fins al 31 de juliol amb l'horari complet.

Beques escolars

D'altra banda, ahir, l'Ajuntament va donar a conèixer que ha atorgat beques per a llibres i material escolar a un total de 92 alumnes, cosa que representa 52 famílies beneficiàries. Totes elles van presentar-se a la convocatòria del consistori que es dirigia a famílies amb una situació socioeconòmica desafavorida. L'import total dels ajuts concedits per l'Ajuntament calafí ascendeix a 4.381,35 euros.

De les 59 sol·licituds familiars rebudes, 7 han estat desestimades per manca de documentació, per deutes amb l'AMPA i per la renúncia final d'una d'elles.

L'ajut, que es vehicula a través de l'escola Alta Segarra de Calaf i la seva AMPA, és per a aquest curs que ara començarà, 2016-2017. Per optar a la convocatòria calia estar empadronat a Calaf i estudiar en aquest centre.