El grup municipal de CiU ha demanat a l'Ajuntament de Capellades crear i convocar una comissió per tractar la problemàtica de l'aigua. El grup municipal de CiU també ha demanat la llista de les subvencions i actuacions del programa Xarxa Barcelona 2016 de la Diputació de Barcelona per tal de fiscalitzar l'equip de govern.

El grup critica que "l'actual govern municipal i el seu alcalde, Aleix Auber, no tenen una orientació clara de les accions que cal dur a terme a curt, mitjà i llarg termini", en un moment "que el país i l'àmbit de l'aqüífer Carme-Capellades viuen la pitjor sequera de les darreres dècades".

CiU retreu al govern municipal, encapçalat per la CUP, que hi hagi "una insuficiència en les actuacions per pal·liar la problemàtica de la sequera i millorar la gestió de l'aigua".

La formació assegura que durant el mes d'agost s'han fet paleses les "incongruències" de la gestió municipal. "Mentre es demana a la població estalvi d'aigua i no es reguen les zones verdes, s'han malbaratat milers de litres d'aigua abocant-la a la Bassa de manera incontrolada durant dies per la poca traça no de treure els peixos a temps", diu CiU.