Igualada es prepara per acollir una marató de sang el proper 24 de setembre, com és habitual amb la col·laboració d'entitats locals. L'acapte de sang es farà a l'Ateneu, de 10 a 22h. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), té la implicació de l'Ajuntament d'Igualada, MIPS Fundació Privada, l'Ateneu Igualadí i l'Associació de Donants de Sang de l'Anoia.

La marató supera any rere any les expectatives fixades. L'any passat 649 persones van acudir a la marató. La d'Igualada és una de les maratons de sang referents a escala de Catalunya, segons fonts del Banc de Sang i Teixits. Les mateixes fonts expliquen que, "amb l'èxit que es va obtenir en la darrera edició, traslladant la marató al Teatre de l'Ateneu, enguany s'ampliaran novament els mitjans per evitar cues i facilitar la donació".

La marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s'impliquen organitzant un se-guit d'activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d'aquests dies s'està implicant el teixit associatiu i empresarial dels municipis i rodalia, expliquen des de l'entitat organitzadora.

A més a més, amb les etiquetes #MSangIgualada i #Sigueselprotagonista també es fa una mobilització a través de les xarxes socials, amb la intenció, que "els igualadins i igualadines segueixin sent els verdaders protagonistes".