L'Ajuntament de Copons rep el projecte de rehabilitació de la Rectoria

10.09.2016 | 07:37

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Copons el projecte de rehabilitació de la Rectoria per destinar-la a escola i altres serveis municipals. L'edifici, que tradicionalment ja ha exercit un paper lligat a activitats de la població, va ser declarat Bé Cultural d'Interès Local pel Consell Comarcal de l'Anoia l'any 2005.
Aquest projecte, segons explica l'ens provincials, va ser sol·licitat pel consistori al catàleg 2016, i segueix les directrius fixades per l'avantprojecte lliurat per la Diputació a l'Ajuntament el desembre del 2015 i suposa la segona fase de l'obra de consolidació dels sostres, executada aquest estiu, amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona, dins del programa complementari per a la restauració del patrimoni singular local.
El projecte té per objectiu la posada en ús de la planta baixa de la rectoria com a escola, requisit imprescindible per poder executar la subvenció del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya concedida a Copons per aquest concepte.
La Rectoria de Copons és una construcció de factura noble i línies senzilles i austeres, pròpies de l'arquitectura catalana del segle XVIII. L'edifici, aïllat i senyorial que configura un front de la plaça de l'Església, té quatre plantes d'alçada: semisubterrània, baixa, pis i golfes. Tradicionalment, la casa rectoral ha exercit un paper lligat a la població de Copons, ja que el rector destinava a activitats d'esbarjo del jovent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema