L'Escola d'Aprenents de Seat emprèn un nou curs amb un total de 60 nous estudiants, seleccionats entre més de 800 candidatures rebudes des de diferents punts de la geografia espanyola. Després de superar el procés de selecció, els 60 joves inicien el primer curs dels cicles de formació de grau mitjà, 30 alumnes al mòdul de mecanitzat i 30 al de manteniment electromecànic d'instal·lacions. En la seva totalitat, el centre té 168 aprenents.

Segons explica la responsable de Formació de Seat, Laura Carnisser, "l'èxit de la FP Dual de l'Escola d'Aprenents resideix en l'oportunitat que els joves tenen d'aprendre un ofici i desenvolupar-lo en un entorn de treball real, amb la possibilitat d'incorporar-se a la plantilla de Seat en finalitzar la seva formació". "Oferim un programa complet i pràctic a les aules, laboratoris i tallers a l'escola, a més de fer-ho en diferents àrees de la companyia. L'alt nivell tècnic de les instal·lacions i dels formadors, fa que joves de tot Espanya desitgin incorporar-se al centre, aquest any fins i tot comencen un jove de Jaén i una d'Àvila", afegeix Carnisser.

Seat ja ha treballat amb els joves a través de l'Escola d'Aprenents, que va iniciar el seu camí el 1957. "Des que va iniciar la seva activitat, s'han format a l'escola més de 2.600 estudiants. És important destacar que actualment l'11% dels directius de la companyia provenen de l'Escola d'Aprenents. Xifres com aquestes avalen l'estratègia de formació de Seat", explica el vicepresident de Recursos Humans, Xavier Ros.

L'Escola d'Aprenents de Seat constitueix un referent formatiu a l'estat. Des de l'any 2012 la companyia va apostar per la implantació, pionera a Espanya, del sistema de Formació Professional (FP) Dual, inspirat en el model alemany. Aquest és un model avalat pel govern català, que també l'ha posat en pràctica en molts altres llocs del país amb acords amb diferents sectors.

Més hores pràctiques

El sistema educatiu de Seat ofereix més del doble d'hores pràctiques, teòriques i de formació contínua que altres iniciatives similars. L'elevat nombre de sol·licituds que rep cada any avalen el seu èxit. Durant els tres anys de formació, que inclou 4.625 hores al llarg de tres cursos, els estudiants signen un contracte laboral de formació i aprenentatge que els permet cotitzar i perceben una remuneració mensual sobre la base de les pràctiques que realitzen.

A més a més, totes les despeses de l'ensenyament són a càrrec de l'empresa.