Calaf, arran dels canvis a l'equip de govern i, per tant, a la regidoria de Festes, havia renovat de forma considerable el programa de la festa major, amb la inclusió de més actes popular i d'una fira dedicada al sector agrícola. La valoració de l'Ajuntament és positiva i indica que aquest serà el camí que caldrà seguir en properes edicions.

El camp, l'agricultura, la pagesia, la qualitat del que es produeix i el producte de proximitat i reconegut per al consumidor és un dels braços sobre els quals se sustenta la nova dinamització econòmica de l'Ajuntament, i aquesta voluntat de potenciar aquest sector com a senyal identificador del territori es va veient en la programació festiva i de fires que fa l'Ajuntament. La fira agrícola, l'Agro Alta Segarra, va donar el tret de sortida de la festa major el passat dia 2. Les apostes fetes per l'Ajuntament de Calaf com a novetats "han funcionat molt bé i han obtingut molt bona resposta dels calafins i també de visitants d'altres poblacions", segons han explicat fonts municipals. Les Barraques, una altra de les novetats, l'Agro Alta Segarra i el teatre professional són tres de les novetats que més bon resultat han tingut.

També la tria de concerts ha tingut un èxit més que notable. Portar a Calaf La Raíz, el grup valencià que està triomfant en tots els concerts que fa, va ser clau. La nit de dissabte, unes 3.500 persones van omplir a vessar la plaça dels Arbres per gaudir de l'espectacle d'aquest grup de fusió rock, ska i reggae. Abans hi havia actuat el grup The Penguins, que durant la tarda també havien animat els més petits amb el Reggae per a xics.

Aquesta i la resta de propostes per als més petits, amb La plaça dels jocs, la cercavila amb els Gegants de Calaf i els espectacles d'animació com La Gran Família i The Wheel Man, també han estat molt ben rebudes. Igual que els actes més tradicionals, com la Metredansa, una dansa religiosa pròpia de la vila i recuperada recentment, i les danses dels joves balladors del grup de Caramelles de Calaf.

L'edició d'enguany també ha servit per consolidar apostes iniciades un any enrere, com El Gran Disbarat, que disposava de la novetat que els grups cantaven acompanyats del grup Karaokes Band. També s'ha vist el potencial que tenen actes com el cinema o el campionat de FIFA per a Play Station4. "Un dels ingredients fonamentals que han contribuït que els actes hagin estat molt reeixits ha estat la implicació de les entitats del municipi", expliquen fonts municipals. Una vintena d'elles han participat en l'organització d'actes o bé han col·laborat a l'hora de definir-los. "L'objectiu final del consistori és que siguin els ciutadans mateix els que dissenyin la festa perquè són els que hi participen i en gaudeixen", assegura el consistori.