L'Anoia va patir en les últimes dècades del segle XX un fort procés de desindustrialització. Algunes empreses que van superar la crisi han atribuït bona part del seu èxit a l'esforç en innovació i en els estàndards de qualitat que han ofert. Industrials a la comarca i l'entitat disseny=igualada organitzen els dies 6 i 7 d'octubre les Jornades Idea 2016, Igualada Disseny En Acció per tal d'introduir o potenciar aquests valors. Es tracta de posar en contacte professionals del disseny amb industrials i inversors de la comarca i de Catalunya.

"Crear sinergies entre el sector del disseny i l'industrial". Aquesta és la sentència que tant Pep Valls, director de les jornades, i Lluís Jubert, president de l'entitat, repeteixen per definir el projecte. L'objectiu és reunir professionals especialitzats en diferents branques per tal que dialoguin i emprenguin noves activitats, que esdevinguin entitats productives a Igualada i a la comarca. "Els industrials necessiten trobar alternatives a la producció i innovar constantment, nosaltres hi col·laborem oferint un lloc per investigar i trobar idees. La finalitat final de tot plegat és ajudar en una nova industrialització de la zona", exposa Valls.

Les dues activitats que proposen els impulsors són els pitchings, on un professional del disseny explicarà les seves línies de treball i el debat posterior, i els workshops, sessions de treball on els dissenyadors participen en un projecte real que proposa una empresa. La idea és que les empreses s'apuntin en els pitchings que més els interessi. Segons els organitzadors, s'han intentat potenciar aquells relacionats amb àmbits que es desenvolupen a la comarca, com la pell, la salut i el motor. En el cas dels workshops, se'n faran tres: un dedicat al motor, una altre per al sector de la pell i el tercer, pensat per al metall.