Un camioner de 56 anys, de nacionalitat romanesa, va morir ahir en quedar atrapat en una porta corredissa d'una empresa del polígon Seat, de Martorell. La mort va coincidir amb el dia en què la Generalitat llançava un missatge de prudència davant un sobtat increment del nombre de víctimes mortals en accidents laborals el primer semestre de l'any.

La víctima va ficar la mà dins del mecanisme de la porta d'entrada i hi va quedar atrapat. Quan els serveis d'emergència van arribar al lloc dels fets ja no van poder fer res per salvar la vida del conductor. L'accident va tenir lloc en una empresa cel carrer Centre Tècnic, de l'esmentat polígon, a les 10.41 hores.

La sinistralitat laboral del primer semestre s'ha disparat i això ha posat en alerta el departament de Treball. El nombre de treballadors morts s'ha situat en 30 persones, amb un increment del 76,5% en relació amb el primer semestre del 2015. En aquesta estadística no es té en compte l'accident de Germanwings. Si és tingués en compte, la xifra d'accidents mortals caurien el 33%. A més d'aquest repunt dels mortals, la sinistralitat, inclosos els greus i els lleus, també es dispara fins a l'11,7%. El secretari general del departament, Josep Ginesta, va advertir que a partir de dilluns es desplegaran un conjunt d'actuacions per reduir la sinistralitat i especialment s'actuarà sobre 263 empreses reincidents que concentren el 15% de la sinistralitat.

Ginesta es va mostrar preocupat perquè la recuperació de l'activitat econòmica vingui acompanyada també d'un repunt de la sinistralitat laboral. Si bé ha de ser normal que amb un increment de l'activitat empresarial augmenti la sinistralitat, no ho és tant que aquest creixement sigui tan rellevant com s'ha constatat el primer semestre d'aquest any.