La candidata per encapçalar el PSC i substituir Miquel Iceta considera que "si no modernitzem el partit, desapareixerem". Núria Parlon, alcaldessa de Sant Coloma de Gramenet, va ser aquest divendres a Òdena i va explicar a militants i simpatitzants socialistes de l'Anoia que "cal fer un gir a l'esquerra" per tornar a connectar amb els votants que han perdut els últims anys.

"Necessitem un projecte que torni a connectar amb la societat, i sobretot que ens faci arribar als joves, que ara no senten com a seu el projecte socialista", segons Parlon. "Hem de demostrar-los que treballem millor que Podemos o la CUP, som més solvents", va afegir.

L'alcaldessa va fer una llista d'errors del PSC en els últims anys i, entre d'altres, va citar la no aprovació de la dació en pagament. Per això, assegurava, és necessari un canvi de rumb per sortir de "l'acomodament en el que han caigut alguns i recuperar la confiança de la societat".

Al llarg de la presentació, tant Parlon com els militants van posar sobre la taula el debat entre Catalunya i Espanya. Per a la candidata la solució rau en el model federalista, que ha de permetre "unes relacions més igualitàries entre els territoris de l'estat".

Les primàries del partit tindran lloc aquesta tardor. Per demostrar el suport a la candidata van participar al debat diversos alcaldes de la comarca, com el de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, o el d'Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell. "Aprofitem el congrés per sortir reforçats com a partit", acabava Parlon.