La vaga del cremallera col·lapsa de cotxes l'entrada del monestir

19.09.2016 | 00:00

La Matagalls-Montserrat va tenir ahir un contratemps important: coincidia amb un cap de setmana de vaga del cremallera. A diferència d'altres jornades de protesta dels treballadors, en què hi havia serveis mínims, ahir el cremallera va estar aturat tot el dia. Això vol dir que els 800 participants que cada any, de mitjana, utilitzaven aquest transport per tornar a casa, ahir van haver de buscar altres alternatives per fer-ho. La principal: que algun familiar els anés a buscar en cotxe al monestir. Conseqüència: l'accés a l'aparcament del santuari va estar col·lapsat de vehicles tot el matí, amb cues que arribaven a les dues carreteres d'accés, la de Monistrol i la de Can Maçana.
De fet, les cues es van formar perquè cap vehicle no podia creuar la barrera de l'aparcament fins que no sortia algun cotxe del pàrquing i deixava una plaça lliure. És un sistema estrenat fa poc pel Patronat de la Muntanya amb l'objectiu d'evitar taps de cotxes a dins de l'aparcament. L'efecte negatiu, però, va ser la llarga espera que van haver de fer molts conductors a la cua. Molts anaven a buscar participants de la caminada, però també hi havia turistes i visitants.
Alguns caminants, però, van poder baixar a Monistrol amb l'aeri (l'únic transport en servei), d'altres van preferir fer-ho caminant i alguns, previsors, havien aparcat el cotxe al monestir el dia abans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema