L'Ajuntament de Calaf iniciarà el procés per declarar fill il·lustre del poble Laureà Figuerola, ministre al govern espanyol que va destacar per ser l'inventor de la pesseta. El govern local haurà d'esperar que el nou reglament d'honors i distincions pugui entrar en vigor. Ara ha passat l'aprovació per part del ple i s'ha d'obrir un període d'exposició pública de 30 dies. El reglament ha estat aprovat amb el suport de tots els grups.

Aquest reglament té com a objectiu establir les diferents tipologies d'honors i distincions de què disposarà la vila de Calaf per reconèixer i honorar els ciutadans, institucions o entitats que hagin destacat en diferents àmbits i hagin contribuït al prestigi del municipi. Alhora, el document regula el procediment per atorgar aquests honors i distincions. En el ple, l'alcalde, Jordi Badia, va avançar que, una vegada el reglament s'hagi aprovat de manera definitiva, s'iniciarà el procés per tal de declarar fill il·lustre de Calaf Laureà Figuerola, de qui enguany se celebra el centenari del naixement.

D'altra banda, en la mateixa sessió en què s'aprovava el reglament, també es va aprovar el compte general de l'any 2015, amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern, de Junts per Calaf-AM, i del grup municipal de CiU. Per la seva part, el GIC hi va votar en contra, ja que considera que "hi ha moltes coses per aclarir, vist com està d'endeutat l'Ajuntament", tal com va manifestar la seva portaveu, Neus Aparicio. En canvi, l'aprovació inicial de la modificació de la plantilla de personal de l'Ajuntament va tirar endavant gràcies als 5 vots de Junts per Calaf-AM i els tres dels regidors del GIC. En aquest punt va ser CiU el grup que hi va votar en contra. Això permetrà crear, inicialment, fins a quatre places de funcionari al consistori.