El pilot igualadí Àngel Aguirre ha acabat tercer en la prova de vols aerostàtics Gordon Bennett, reconeguda com el campionat del món de llarga distància. Aguirre, que formava equip amb el madrilenys Anulfo González, és un expert pilot, gerent de l'empresa de vols aerostàtics Globus Kon-Tiki, situada entre Igualada i Sallent (Bages). Aguirre i González competien en la categoria de globus d'hidrogen del Campionat del Món. És la primera vegada que un equip estatal aconsegueix estar entre els tres primers classificats.

La competició, considerada la més antiga i prestigiosa del món de l'aeronàutica, consisteix a recórrer la màxima distància en globus de gas i es comptabilitza la distància recorreguda en línia recta des del punt d'inici fins a l'aterratge. L'equip estatal ha estat durant 49 hores a l'aire i han recorregut un total de 1.585,93 quilòmetres; des de Gladbeck (Alemanya) fins a prop de Mesoraca (Itàlia), i ha sobrevolat els Alps i el mar Tirrè, un recorregut que ha estat enguany especialment tècnic i que només els pilots més experimentats han pogut superar.

Es tracta d'una prova guiada per l'aventura; dos pilots i un globus d'hidrogen de 1.000 m3 són les úniques normes que s'imposen des de l'organització, en els altres aspectes, són els pilots els qui decideixen quina tecnologia volen utilitzar, o quant equipatge volen portar. L'edició d'enguany ha estat la més concorreguda, amb 24 equips de 12 països.

El pilot igualadí va explicar després de tancar la seva participació que aquest "és el vol més complicat dels que he fet en els quatre anys que hem participat a la competició". "Als Alps hem passat molt fred, hem estat pràcticament 40 hores per sobre dels 5.000 metres respirant amb l'oxigen auxiliar", va explicar. Finalment, van decidir aterrar a Itàlia a la una de la matinada, amb el risc que comporta un aterratge nocturn sense visibilitat, però Aguirre explica que "continuar hauria suposat creuar el mar fins a arribar a Grècia -on va aterrar el guanyador de la cursa- i era massa arriscat tenint en compte la distància, la manca de subministrament d'oxigen i el poc llast que quedava". Van ser finalment els equips suïssos els qui van ocupar la primera i la segona posició.

El primer classificat de la competició té l'encàrrec d'organitzar la Copa Gordon Bennett l'any se-güent des del seu país d'origen.

La Copa Aeronàutica Gordon Bennett és la competició aeronàutica més antiga del món. Va néixer l'any 1906 i només es va interrompre durant les dues guerres mundials. Enguany ha celebrat la seixantena edició amb rècord de participació de pilots d'arreu del món.