L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la presidenta de la fundació Johan Cruyff i filla del futbolista, Susila Cruyff, van signar ahir el conveni per instal·lar un Cruyyf Court al camp de Les Carolines. El nou camp de gespa artificial tindrà la finalitat de fomentar els valors de l'esport entre els joves del barri. La voluntat és que a final de novembre ja s'hi pugui jugar. L'acció de la fundació és treballar els valors socials en els infants a través del futbol. A l'acte d'ahir, a part de l'alcalde i la filla de Johan Cruyff també hi van assistir la regidora d'Ensenyament, Núria Canal, la regidora de Serveis Socials i Joventut, Cristina Dalmau, i la presidenta de la Fundació Johan Cruyff, Pati Roura.

Els Cruyff Courts són camps de futbol de 42x28 metres que la fundació ha instal·lat a diverses localitats dels Països Baixos i de Catalunya amb l'objectiu d'estimular a la població jove a practicar esport. A través del projecte, la fundació fomenta el benestar físic i mental dels joves, mitjançant activitats esportives i de lleure, i fomenta la integració de diferents grups locals i ètnics.

L'Ajuntament de Martorell per la seva part ha cedit a la Fundació Johan Cruyff l'ús del camp de Les Carolines, que, per les seves característiques i emplaçament, és un indret adequat per poder treballar amb infants i des del punt de vista social. La fundació es compromet a cedir el Cruyff Court amb caràcter indefinit a l'Ajuntament, un cop finalitzada la instal·lació. L'Ajuntament també serà el responsable de fer el manteniment preventiu del camp per garantir-ne la conservació i funcionament.

Pati Roura, directora de la fundació, ha explicat en declaracions que recull el web municipal, que el nou camp acollirà cada any un campionat Cruyff Courts 6vs6, "un torneig escolar, amb nens d'11 i 12 anys de cada població on hi ha un Cruyff Court instal·lat". Amb el projecte educatiu Cruyff Foundation Community Program, "els coaches de la fundació ensenyaran a organitzar el torneig a joves de població, d'entre 14 i 17 anys, amb risc de conflictivitat, perquè esdevinguin líders en positiu". També és previst fer un campionat anual de futbol per a joves amb capacitats diverses. "Estem satisfets per tres motius", ha dit l'alcalde, "perquè la fundació ha triat Martorell; perquè aquest serà el Cruyff Court número 14, associat a Johan Cruyff; i perquè darrere hi ha un projecte social que integrarà molta gent jove".