El departament de Salut obre un expedient sancionador que pot acabar en sanció econòmica a l'Hospital d'Igualada pel cas de la mort del jove de 24 anys Gabriel Pérez Escalante, que va acudir en diverses ocasions a l'hospital i al centre no se li va diagnosticar una apendicitis fins que l'agreujament de l'afecció ja va ser irreparable. Al mateix temps, Salut admet que el cas pot acabar amb una indemnització a la família per la mort i "ha recomanat al Servei Català de la Salut que iniciï d'ofici un expedient de responsabilitat patrimonial". La família té dues vies per fer una reclamació econòmica, l'administrativa via departament de Salut i la via judicial, a través d'una denúncia.

I el departament també ha decidit que l'hospital ha de prendre mesures per canviar i millorar el procés de diagnòstic de les afectacions amb símptomes de dolor abdominal en particular i a les urgències en general. A final del mes d'agost el departament de Salut va obrir un expedient informatiu per aclarir les circumstàncies de la mort d'un jove d'Igualada de 24 anys, a causa d'una peritonitis per una apendicitis.

Ahir mateix, el conseller Antoni Comín es mostrava confiat que en la tramitació de l'expedient sancionador es pugui determinar la responsabilitat del centre i si cal aplicar sancions o altres mesures afegides a les actuals. També es farà un seguiment del compliment de les peticions de millora. De fet, Hospital d'Igualada és un centre patrimonialment de la Generalitat de Catalunya, en el qual a l'hora de gestionar el pressupost també hi participen l'Ajuntament d'Igualada (30%) i el Consell Comarcal de l'Anoia (10%).