L'Ajuntament de la capital de l'Anoia defensa els professionals de l'Hospital d'Igualada i el correcte funcionament del centre després que la setmana passada el departament de Salut de la Generalitat li obrís un expedient sancionador pel cas que va acabar amb la mort del jove Gabriel Pérez, de 24 anys, per una apendicitis que no es va diagnosticar fins a la tercera visita a urgències, quan ja estava perforada i la infecció s'havia escampat pel cos del jove.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va demanar, en la compareixença de govern d'aquest dilluns, la confiança de la ciutadania cap al centre: "l'hospital atén 60.000 casos d'urgència l'any. I en tots ells, els professionals fan una gran tasca. No pot ser que arran de la malaurada mort de Gabriel Pérez ara hi hagi pacients que posin en dubte els diagnòstics que se'ls fan", declarava Castells, ja que en l'últim mes s'ha detectat una reducció de la confiança dels habitants de l'Anoia cap al principal centre de salut de la comarca.

Malgrat el suport al personal que reitera l'Ajuntament, el govern també considera adequat que el departament i l'hospital revisin els protocols d'actuació "per tal d'evitar que es torni a repetir un cas similar. Des de l'Ajuntament vetllarem perquè sigui així".

Ni l'Ajuntament ni l'hospital no s'havien pronunciat sobre el cas fins als darrers dies. Divendres ho va fer el centre sanitari després d'haver rebut la notificació de l'obertura d'un expedient sancionador per part del departament de Salut. Ahir ho va fer l'alcalde. El gerent, Ferran Garcia, va admetre divendres que hi havia hagut "errors en el diagnòstic", però va negar "cap negligència per part dels professionals" que hi havien intervingut. En el darrer més ha dimitit el director d'urgències, el de quiròfan i el director assistencial.

El consistori, que participa en el 30% del pressupost de l'hospital (a través del Consorci Sociosanitari de l'Anoia) assegura que s'emprendran accions per tal d'indemnitzar la família en la mesura que sigui possible. "No podem tornar-los en Gabriel però sí que podem intentar recuperar el greuge del mal diagnòstic", assegurava l'alcalde. Igualada comparteix responsabilitats en el centre amb el departament de Salut, que participa en el 60% del pressupostos i n'és el titular patrimonial, i amb el Consell Comarcal de l'Anoia, que participa en el 10% del pressupost.

L'alcalde d'Igualada ahir no va voler fer cap comentari sobre la permanència en el càrrec del gerent del centre. El jove igualadí Gabriel Pérez havia acudit tres vegades al centre sanitari amb un intens dolor abdominal.