Les imatges es van fer virals ahir. Membres de dos clans de Piera es van embrancar dilluns a la tarda en una baralla multitudinària al mig del carrer, sense que els importés gaire que desenes de vianants els estiguessin observant. Un dels testimonis va gravar com els implicats s'agredien a cops de puny, es perseguien, es llançaven a terra i es colpejaven mútuament amb taules i cadires d'una terrassa i amb tot allò que trobaven. Fins i tot, un dels involucrats va ser gravat portant un ganivet a la mà, tot i que no el va arribar a utilitzar. Finalment, la batalla campal es va saldar amb quatre detinguts.

Els fets van tenir lloc dilluns a les 6 de la tarda, al carrer de Sant Cristòfol. Els implicats, molts d'ells amb antecedents, són, d'una banda, membres d'una família que fa molts anys que viu a Piera, i, de l'altra, integrants d'un clan establert fa poc temps a la població. Al matí, membres de les dues famílies ja s'havien intercanviat insults i amenaces en un bar del poble. A la tarda, es van tornar a trobar en un forn de pa del carrer Sant Cristòfol, i és en aquest lloc on va començar la baralla física, que va continuar a l'exterior, a la vorera, sota la mirada de nombrosos vianants i dels empleats del comerç, que anaven sortint al carrer per retirar les taules i les cadires.

Els primers agents a arribar van ser de la Policia Local, que van intentar contenir com van poder els participants en la batussa, que, aliens a la presència policial, van continuar agredint-se mútuament. Tot seguit, es van presentar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, que van aconseguir separar les dues parts implicades. La baralla, segons fonts policials, va acabar sense ferides importants en cap dels participants.

L'actuació policial va concloure amb la detenció de quatre persones. Es tracta de tres homes de 33, 34 i 55 anys, i d'una dona de 38 anys, tots quatre de nacionalitat espanyola i amb residència actual a Piera. A banda de lesions, a dos dels detinguts també se'ls acusa d'atemptar contra els agents i de causar danys a un cotxe patrulla. Els quatre arrestats és previst que passin avui a disposició del jutjat de guàrdia d'Igualada.

"És la primera vegada que ens trobem amb uns fets així", assegurava ahir a aquest diari la regidora de Seguretat Ciutadana, Maite Guzmán, tot i que va admetre que, anteriorment, els dos clans familiars ja havien protagonitzat incidents entre si. Guzmán no va aclarir què pensa fer l'Ajuntament per evitar incidents futurs.