La multinacional francesa de material esportiu Decathlon va inaugurar ahir a la tarda un nou centre logístic de 40.000 m2 al polígon industrial de Can Margarit de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) amb la presència del President de la Generalitat, Carles Puigdemont. El nou centre logístic de Decathlon a Catalunya, que unifica en una única plataforma logística els centres que fins ara tenia a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i al mateix Sant Esteve Sesrovires, abastarà les 40 boti-gues que Decathlon té a Catalunya, el País Valencià i les Balears.

La plataforma logística, que ha suposat una inversió de 24 milions d'euros per part de Goodman, soci de Decathlon en el projecte, tindrà una plantilla de 350 treballadors, dels quals 50 han estat noves contractacions. El President de la Generalitat, Carles Puig-demont, va destacar que inversions com les de Decathlon demostren que "les empreses es-trangeres confien en Catalunya" fins el punt que el 40% de les que es localitzen a l'estat espanyol opten per fer-ho a Catalunya.

A més del President de la Generalitat, a l'acte d'inauguració del nou centre logístic de Decathlon a Sant Esteve Sesrovires hi van assistir el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l'alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Carme Rallo, i el director general de l'empresa a l'Estat espanyol, Javier López.

Precisament, Javier López va recordar que l'activitat de Decathlon a l'Estat va començar amb una primera botiga a Badalona inaugurada l'any 1992 i que el centre logístic de Sant Esteve Sesrovires, que ara ha passat la seva activitat a la plataforma logística estrenada aquest dimecres, va obrir portes cinc anys després, l'any 1997, i el de Vilafranca, l'any 2007. És per això que López ha assegurat que "Catalunya és fonamental per a Decathlon i ho continuarà sent".

A banda d'unificar en una única plataforma els centres logístics que fins ara actuaven per separat a Sant Esteve Sesrovires i Vilafranca del Penedès, el centre també inclourà la preparació de les comandes online, amb tot el catàleg de productes de www.decathlon.es, i un taller regional de servei tècnic postvenda que coordinarà la reparació i el manteniment del material esportiu de la zona.

El nou centre logístic ha estat construït per la immobiliària Goodman, soci de Decathlon en el projecte a qui llogarà les instal·lacions. La mateixa empresa està construint dues instal·lacions més al polígon de Can Margarit, que en el seu conjunt té una superfície de 65 hectàrees amb un sostre edificable de 325.000 hectàrees.

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair que la multinacional francesa "refermi" la seva aposta per Catalunya, que va començar l'any 1992 quan les potencialitats del país "es començaven a intuir" amb la designació de Barcelona com a seu olímpica. Aquí, Puigdemont va destacar que Decathlon ha estat "clau" en els últims 30 anys en la creixent popularització de l'esport a Catalunya i en un evident canvi d'hàbits.

Sobre la importància d'acollir una nova inversió d'una empresa estrangera, Puigdemont va insistir que "és un molt bon indicador per mesurar la confiança internacional en el nostre país". El President de la Generalitat va assenyalar que, tot i representar només el 16% de la població total de l'Estat, Catalunya rep el 40% de les empreses que opten per instal·lar-se a l'estat espanyol.