El grup municipal de la CUP d'Igualada ha fet públic un suposat tracte de favor de l'equip de govern cap a la fundació de la Mútua mèdica MIPS. La CUP entén que MIPS té la fórmula legal de ser una fundació però opera com una empresa més prestant serveis d'assistència mèdica. Un informe del govern igualadí considera que la bonificació es pot fer perquè es tracta d'una entitat que fa una feina d'"interès municipal".

El grup municipal de la CUP Igualada qualifica "d'inacceptable" que al ple d'octubre celebrat dimarts el govern de CiU proposés l'aprovació d'una bonificació de l'Impost sobre Construccions i Obres (ICIO) per les reformes que la MIPS està realitzant a l'antic edifici situat al passeig Verdaguer 114 de la capital de l'Anoia. En concret, denuncia que la fundació s'ha estalviat de pagar "19.862 euros en concepte de bonificació del 95% del valor de l'impost que les ordenances obliguen a pagar a tot aquell que fa obres a la ciutat i que habitualment es proposa aplicar a entitats sense ànim de lucre, cooperatives, entitats socials o escoles".

La CUP, segons ha explicat el regidor Albert Mateu, encara ha anat més enllà i s'ha queixat també de dues bonificacions anteriors que ja hi ha hagut per a la mateixa empresa: l'octubre del 2015, el ple ja va aprovar una bonificació de 5.068 euros per obres d'enderroc a l'edifici, amb l'únic vot en contra de la CUP, i el maig del 2016, ja iniciades les reformes, la primera fase va tenir una nova bonificació de 2.007 euros (un altre cop amb el vot en contra de la CUP i, en aquesta ocasió, també de Decidim) que, sumats als 19.862 euros de la segona fase aprovats dimarts, pugen a un total de 26.937 euros, que van tenir els mateixos vots en contra, als quals es va afegir l'abstenció del PSC.