L'Antic Escorxador d'Igualada és, ahir i avui, el punt de trobada d'empreses dedicades a les celebracions d'esdeveniments i persones interessades a organitzar una festa. El certamen conegut fins ara com Saló dels Nuvis, arriba a la seva 16a edició, i Fira d'Igualada ha fet una aposta per renovar-lo i adaptar-lo a les tendències del moment.

D'entrada, amb un canvi de nom, Nuvis Fest, més centrat a destacar el concepte de festa. I és que, tal com expliquen els organitzadors, "ja no ens adrecem només a qui vol fer unes noces clàssiques, avui la gent es casa de moltes maneres". També ofereixen propostes per a aniversaris, comunions, comiats de solter, i tota mena de celebracions.

El certamen ha canviat d'ubicació: ha deixat la nau de Cal Carner per instal·lar-se a l'edifici modernista de l'Antic Escorxador. A més d'un espai més acollidor i amb encant, un dels punts forts és que està a tocar del centre d'Igualada. Per treure el màxim profit del nou espai i adaptar-lo a l'esdeveniment, s'ha comptat amb la col·laboració de la decoradora Esperanza Sánchez. "És un local que ja té encant, i he aprofitat per omplir-lo amb detalls de l'estil que ara es porta més: vintage, retro, chic, colors pastel", explica. "Tot allò rústic està molt de moda", destaca, i són tendència els elements com "palets, bales de palla, i fins i tot eines del camp". Sánchez també té un estand a la fira, i espera captar nous clients. "Les perspectives són molt bones", afirma.

Setanta expositors

Entre els 70 estands s'hi poden trobar joieries, restauració, vestits, floristeries i agències de viatges. Un dels sectors més representats són els estudis de fotografia. De fet, algunes de les novetats més destacades són els lloguers de fotomatons. "És una proposta que té molt èxit entre els més joves, no pot faltar als casaments i és el complement ideal d'una festa d'aniversari de 15, 18 i 20 anys", apunta Marta Jiménez, de Barcelona Fotomaton. També al sector de la fotografia, l'empresa de Manresa Aerofilm.cat ofereix gravacions amb drons, una nova tendència que "permet una perspectiva diferent de l'esdeveniment".

La fira completa la seva oferta a l'exterior del recinte, amb una mostra de food trucks, inflables infantils, photocall, espais enjardinats i zones chill out. "Els food trucks estan molt de moda, per què s'adapten a qualsevol tipus de celebració", destaquen des de l'organització. I és que durant els dies de la Nuvis Fest, l'Escorxador també acull una festa, amb esdeveniments i activitats per demostrar "in situ" totes les possibilitats que ofereixen els diferents proveïdors: paintball, còctels, degustacions, concerts de música en directe, tallers i animació infantil...

Models per un dia

Sens dubte, l'activitat més destacada al programa són les dues desfilades d'adults i nens, on es podran veure les tendències en vestits de nuvis, de festa i també per als més petits. Aquesta activitat, que no s'havia celebrat durant la darrera edició del certamen, s'ha recuperat amb un replantejament que ha fet créixer l'interès i el nombre de participants.

Enguany s'ha fet un càsting on-line, en què els aspirants a fer de model per un dia enviaven vídeos fets per ells mateixos on se'ls veia desfilant. De la quarantena de propostes rebudes, s'han seleccionat 25 persones. Els expositors de Nuvis Fest escolliran tres guanyadors, que seran premiats amb un book fotogràfic professional. A més, la desfilada compta amb la complicitat de l'agència de models Fashion Model BCN, que escollirà una persona d'entre els participants per tal que passi a formar part del seu registre de models. La proposta ha atret participants d'arreu de la demarcació de Barcelona i la Catalunya Central.

Canvi de dates

Un altre dels canvis per destacar són les dates en què se celebra la fira. En acabar la darrera edició, es va fer una enquesta als expositors per escollir el millor moment de l'any, i es va decidir canviar el febrer per l'octubre. A més, en aquesta edició es demana als assistents venir amb entrada. S'han repartit moltes invitacions gratuïtes, i aquestes també es poden descarregar on-line a través de les xarxes socials de Fira d'Igualada.

El fet de requerir entrada permet als organitzadors del Nuvis Fest millorar el seu registre sobre el nombre, la procedència i el perfil dels visitants. Abans d'obrir portes, ahir dissabte ja s'havien registrat mil persones amb la intenció d'assistir al certamen.