El pastor evangèlic de Collbató que s'enfronta a 18 anys de presó per haver abusat sexualment de tres nenes va negar ahir els fets, va assegurar que les menors "menteixen" i que, si diuen el que diuen, és perquè veuen "massa tele". En el judici sobre el cas, l'home, Daniel S. H., es va defensar amb arguments religiosos, ja que, segons va dir, Déu no només li prohibeix cometre abusos, sinó que ni tan sols li permet "quedar-me a soles amb dones, siguin menors o adultes", excepte la seva esposa. Les víctimes, però, van confirmar els tocaments sexuals i els seus pares, amb mostres de dolor, van considerar-los creïbles, igual que també ho considera la fiscalia.

La principal víctima és una noia de 17 anys que assegura que va patir reiteradament els abusos entre el 2007 i el 2012, quan tenia entre 7 i 12 anys d'edat. Segons va declarar ahir, va mantenir en secret els fets fins que l'any passat, el 2015, va descobrir que una nena petita de Collbató acabava d'explicar uns abusos similars per part de l'acusat. "Aleshores, vaig decidir denunciar-ho jo també", va dir.

L'ara adolescent de 17 anys va declarar ahir que, quan era petita, els seus pares, veïns de Collbató, havien agafat molta confiança en el religiós, de nacionalitat espanyola, i la seva esposa, d'origen colombià, que també vivien al mateix municipi. Per això, ella i els seus dos germans passaven moltes tardes a casa d'ells i fins i tot s'hi havien quedat a dormir.

Segons va denunciar la noia, l'home "intentava quedar-se a soles amb mi", sense la presència dels seus dos germans ni de la seva esposa. Quan ho aconseguia, "em tocava les parts sexuals, el cul i els pits, per sota de la roba. També em feia petons a la boca", va assegurar, sense poder contenir els plors. Alguns matins, quan s'havia quedat a dormir, "em despertava perquè ell m'estava tocant. Aleshores, es despertaven els meus germans i ell, com si res, ens deia 'bon dia'". La noia va afegir que l'acusat s'ho prenia "com un joc". Segons va explicar, "em deia que érem nòvios i que era un secret nostre".

Posteriorment, la mare de la noia va declarar ahir que, quan la noia li va explicar els fets l'any passat, va quedar molt sorpresa, ja que l'acusat "era com de la família per a nosaltres. Són pastors, són gent bona". Segons va assegurar, l'home va acabar demanant-li "perdó" pels abusos.

La dona, molt afectada, es va desmaiar just quan va acabar la seva declaració davant del jutge. Després de ser atesa per l'advocada defensora, que tenia coneixements mèdics, i per una doctora de l'Audiència de Barcelona (on se celebra el judici), va ser evacuada per una ambulància del SEM.

Seguidament, es va poder veure a la sala el vídeo de la declaració d'una altra de les víctimes, una de les nenes de 7 anys que l'any passat va revelar els fets. En aquest cas, la nena visitava puntualment la casa de l'acusat per poder cuidar els nombrosos animals que tenia al pati. En la declaració gravada, la menor també explicava que l'home li tocava les parts íntimes, que li deia que no expliqués res a ningú i que li prometia caramels.

Els pares d'aquesta nena van declarar ahir que, quan la menor els va explicar els fets, ja no la van deixar anar més a casa de l'acusat, que mai no els havia fet "bona espina". Segons van dir, "no ens agradava que aquest home li mengés al cap a la nostra filla amb coses religioses. Era un entabanador".

El judici es va suspendre fins demà divendres, que es reprendrà amb la declaració gravada de la tercera nena de 7 anys que l'any passat també va explicar els fets. Qui sí que va declarar va ser la seva mare, que va reconèixer que, en un primer moment, no s'havia cregut la menor, però que ho va fer quan va descobrir que hi havia altres casos.

"Avui dia, els nens de 8 anys saben més que jo als 14"

Les víctimes van declarar després que ho hagués fet l'acusat. L'home, que és en presó provisional, va assegurar que les menors menteixen, o bé "per rancúnia", o bé perquè tenen "massa imaginació", o bé perquè veuen massa tele. "Avui en dia, els nens de 8 anys saben més coses de les que jo sabia als 14 anys", va dir. També va atribuir les denúncies dels pares "a la meva fe, a la meva espiritualitat. A molts d'aquests pares, no els agradava que jo parlés de Déu a les nenes".

Daniel S. H. va intentar convèncer el jutge que ell mai no pot fer "mal a ningú" perquè és un home religiós. "Jo sóc un home de fe, crec en Déu. Fa uns anys, vaig tenir una experiència molt forta amb santa Teresa de Jesús. Jo no puc fer mal a cap persona, és una cosa que no cap a dins dels meus esquemes", va insistir.