Àuria Grup busca finançament per ampliar les seves instal·lacions

L'entitat necessita més de 900.000 euros per augmentar l'espai 1.500 metres quadrats

09.11.2016 | 00:00

L'entitat Àuria Grup (fusió entre Àuria Fundació i Àuria Cooperativa), dedicada al treball en favor de persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca de l'Anoia, vol ampliar les seves instal·lacions d'Igualada. El nou espai de 1.500 metres quadrats estaria destinat a millorar i fer créixer les àrees de cosmètica i alimentació, que són les que tenen més activitat i trajectòria dins del grup. Per fer-ho possible, reclamen més recursos econòmics per part de l'administració. Miquel Canet, director general, va explicar ahir en una reunió informativa amb els mitjans de comunicació que la inversió que necessiten superaria els 900.000 euros.
Àuria Grup té 800 persones amb contracte de treball i un total de 1.200 en treball indirecte a les seves instal·lacions de la comarca de l'Anoia. Amb aquestes xifres, és una de les empreses del sector més importants de Catalunya. Però Àuria vol ampliar els seus límits amb una seixantena d'incorporacions més, fruit de la futura inversió i d'una nova necessitat social. Experts a donar feina i qualitat de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual, el grup ha decidit anar més enllà i donar cobertura a persones que tenen risc d'exclusió social. Arran de la crisi econòmica, ha augmentat de manera preocupant el nombre de ciutadans amb problemes per entrar al món laboral i Àuria, amb la seva estructura professional, té la capacitat i les infraestrucures idònies per ajudar-los.
Àuria Grup té una facturació anual de 15 milions d'euros. 10 milions provenen de la cooperativa, 3,9 de la seva fundació i la resta, d'entitats. Un estudi recent del grup va concloure que per cada euro invertit per les administracions públiques en entitats socials com Àuria, es retornen 4,75 euros a la societat. Un impacte econòmic clar i evident que, a més, beneficia de manera directa la qualitat de vida de les persones amb discapacitats intel·lectuals. Segons ha explicat Canet a aquest diari, l'endeutament i el finançament són els grans problemes de l'entitat. Per aquest motiu, reclamen ajudes per continuar creixent i ajudant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema