"Quan es retalla en cultura, es retalla en llibertat. A Igualada, per sort, es continua apostant per la cultura i la recerca", assegurava des del faristol Josep Colomé, guanyador del guardó Doctor Joan Mercadé dels Premis Ciutat d'Igualada, en l'entrega dels reconeixements. Igualada va celebrar ahir l'entrega dels premis al teatre de l'Ateneu Igualadí.

Els Premis Ciutat d'Igualada són els més destacats de la comarca i gaudeixen d'un prestigi a nivell català que es demostra amb el nombre de participants de fora de la comarca. "Som una ciutat amb poca capacitat d'autoestima. Des de l'Ajuntament apostem per la gent que creu en Igualada, com una població amb una gran riquesa cultural", declarava l'alcalde Marc Castells.

L'acte, de més de dues hores, va aconseguir la fesomia d'espectacle gràcies a les intervencions de l'humorista Peyu; el jove cantant igualadí Roger Argemí, que s'estrenava a l'escenari de l'Ateneu amb la presentació dels seu primer disc; els ballarins urbans Kousinz i els vídeos explicatius dels premiats que es veien. La nota emotiva la van aportar les famílies dels tres igualadins morts enguany i vinculats amb la cultura igualadina. El públic també va emmudir amb la projecció de Dolça tragèdia, l'obra del guanyador en Art Digital Dani Ramos, un crit en contra de la guerra.

El premi Doctor Joan Mercader, el més ben dotat (5.000 euros), va ser per la investigació sobre la societat i el conflicte rabassaire a les comarques de l'Anoia i el Penedès de Josep Colomé.