redacció Olesa

n L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha obert un expedient sancionador a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat per determinar si s'ha fet mal ús de les càmeres de vigilància que hi ha instal·lades a l'entorn de les dependències de la Policia Local d'Olesa. L'Ajuntament ha expedientat tres agents i la seva defensa ha posat en coneixement de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades un suposa mal ús del material gravat per part de l'Ajuntament. A la zona de les instal·lacions de la Policia Local hi ha sis càmeres de videovigilància, a la zona de pàrquing, la porta d'entrada enfocant a l'interior, la recepció i l'armer.

Ahir, l'equip de govern olesà va negar «taxativament» que l'Ajuntament ja hagi estat sancionat per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per «suposadament haver fer servir les imatges de les càmeres instal·lades a les dependències de la Policia Local com a prova per incoar un expedient a tres agents». No ha estat sancionat, en aquest moment, però el cap de l'àrea d'inspecció de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha confirmat que «no s'ha sancionat», però sí que «s'ha iniciat un expedient sancionador per presumptes infraccions amb el sistema de videovigilància de la comissaria».

L'Ajuntament estudia suposades irregularitats en el servei de tres agents de la Policia Local que la regidora responsable del cos, Susana Yáñez, no ha volgut exposar. El que sí que ha assegurat és que «els expedients sancionadors no es basen en les imatges captades per les càmeres» i que va ser denunciat pels advocats de la defensa de la UGT, que defensen els agents.

«L'equip de govern ha invertit esforços per a l'acompliment de la Llei de Protecció de Dades, i prova d'això és que la tardor del 2015 va encarregar una auditoria de protecció i seguretat de dades de tot l'Ajuntament a una empresa externa, que va emetre el seu informe l'1 de gener del 2016», segons ha explicar la mateixa regidora. En el cas d'una resolució contrària als interessos de l'Ajuntament no hi hauria sanció econòmica. Només se sanciona amb diners les empreses privades.

La resolució del conflicte està pendent de les al·legacions de l'Ajuntament. Aquest, però, sí que ha admès que estaven guardant cintes més temps del permès.