Fira d'Igualada i Agrupació tèxtil Fagepi preveuen fer créixer la fira BSTIM en la propera edició tant en visitants com en expositors. Les dades de visitants i de negoci de les dues primeres edicions són el principal argument per a la nova proposta que mira cap al país, però, sobretot, al mercat internacional. Amb aquesta idea s'ha decidit dur a terme un congrés previ el dia abans de la fira vinculat a la Moda Sostenible i fer un espai d'exposició de productes de moda sostenible en el marc de la fira.

Els membres del consell assessor, que s'han reunit recentment a Barcelona, han remarcat la importància que la fira aporti contingut de valor, que pugui generar noves idees que siguin útils per a l'activitat professional dels potencials visitants, des de Fab-labs on es poden trobar innovacions tecnològiques fins a espais per a emprenedors, idees que l'organització estudiarà portar a terme. El grup d'assessors de la fira tèxtil BSTIM està format per una dotzena de professionals del sector de la moda d'àmbit estatal. La tercera edició de la fira se celebrarà a Igualada els dies 22 i 23 de febrer del 2017.

Molts dels membres del grup d'assesssors d'enguany repeteixen després de la bona experiència de les edicions anteriors. Formen part del grup d'experts el president de MODACC, Francesc Maristany; el gerent de CCAM de la Generalitat de Catalunya, Miquel Rodríguez; la secretària general de la Federació Espanyola d'Indústries de la Confecció (FEDECON), Carmen Torres; la periodista Sílvia Riera, de la Revista Modaes; Aleix Aguilera, del magazín CooltureMag; el responsable de Sita Murt, Iago Esteve; la presidenta de l'Associació Moda Sostenible, Sílvia Calvo; Pepa Bueno, de l'Associació de Creadors de Moda d'Espanya (ACME); Igone Bartomeu, de l'empresa Desigual; Javier Goyaneche, d'Ecoalf; i Santi Casanellas, de la marca Referendum. Tots, segons fonts de la fira, han acceptat col·laborar amb BSTIM de manera desinteressada per aportar el seu punt de vista sobre la fira i contribuir a convertir-la en un esdeveniment excel·lent dins del sector de la moda.

BSTIM, referència a Europa

La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) té per objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local. La tercera edició tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer de 2017 al recinte de l'Escorxador.