L'objectiu d'aquesta acció participativa, segons han explicat fonts del mateix ajuntmanet «és conèixer el parer dels ciutadans a l'hora de prioritzar una de les propostes que estudia l'equip de govern montbuienc en l'àmbit de la millora de parcs».

Per poder participar i votar les propostes cal estar empadronat a Montbui. El procés s'obre als joves més grans de 16 anys. En aquest moment, el govern ha elaborat tres opcions per triar l'acció a prioritzar: la remodelació de la plaça Finisterre, la millora i adequació del parc de Verge de la Vila, i el projecte plaça de la Sort al nucli antic.

Pel que fa a la remodelació de la plaça Finisterre, un parc ubicat a tocar de la llera del riu Anoia, el projecte que s'ha proposat assenyala que es repararien i pintarien els jocs existents; es tancaria l'àmbit del parc amb tanca metàl·lica de colors, i es conservarien els bancs de formigó ja existents però també se'n posarien de nous; s'instal·laria un paviment continu de cautxú de color en el joc existent d'escalada, i s'afegiria sorra a la resta del parc, es posaria un tobogan nou i es renovaria l'enllumenat.

Quant a l'adequació del parc de Verge de la Vila, que és al barri de La Ponderosa, es repararien i pintarien els jocs existents, es tancaria l'àmbit del parc amb tanca de fusta, es col·locarien unes travesses de fusta per fer una jardinera, es finalitzaria la vorera, s'afegiria sorra a tot el parc i es renovaria l'enllumenat.

I finalment, pel que fa al projecte de la plaça de la Sort del nucli antic, es pintarien els gronxadors, s'extraurien les travesses de fusta i es posaria nova vorada per a la petanca, i el parc infantil es tancaria amb una tanca metàl·lica de colors.