La presència de Darth Vader, de la pel·lícula Star Wars, acompa-nyat de soldats galàctics i de dos jedis armats amb espases làser va servir per donar a la inauguració de la nova sala de cinema d'Igualada la dosi d'espectacle necessària per celebrar que la ciutat torna a tenir projeccions cinematogràfiques d'estrena. Però la presència del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va donar a l'acte d'ahir la solemnitat que calia per ressaltar la importància que té per a la vida cultual i social de la capital de l'Anoia la recuperació del cine.

L'Ajuntament i l'Ateneu Igualadí, els artífexs del projecte perquè el setè art torni a ser un puntal de l'oci a la ciutat, volien que en la inauguració es respirés l'ambient de les festes de les grans estrenes, i per aquest motiu van considerar que Puigdemont era l'estrella que calia per promocionar el nou cinema. Amb la sala igualadina, totes les capitals comarcals de la Catalunya Central tornen a tenir projeccions comercials, excepte a Berga. Giraltgrup serà l'empresa encarregada de gestionar la sala anoienca.

Marc Castells, l'alcalde d'Igualada, es mostrava exultant per haver culminat el projecte. «El cinema és imprescindible si aspirem que Igualada, tota la ciutat, sigui un centre comercial a cel obert. Era una iniciativa molt necessària si el que volem és exercir la nostra capitalitat, però una capitalitat que va més enllà de la Conca d'Òdena i l'Anoia. Volem que gent d'arreu vingui i se senti bé, i aquesta iniciativa és un pas important per a aquesta fita», destacava.

L'estrena, el 15 de desembre, de Rouge One, la nova pel·lícula que porta el segell de Star Wars -tot i que no forma part de la saga originària-, ha anat com a anell al dit als responsables del cinema, que esperen omplir la sala amb els fans incondicionals de la mítica història de George Lucas i espectadors arrossegats per la promoció que se n'està fent. Les persones que van assistir a la inauguració van quedar satisfetes de la sala, ja que s'hi van trobar 129 butaques confortables que tenen els cinemes moderns, d'avui dia, i una sonorització impecable. Una diferència notable respecte de les sales dels Cinemes Kursal, que van tancar fa gairebé tres anys, ja que les instal·lacions havien quedat obsoletes pel pas del temps.

El President de la Generalitat, en el discurs de la inauguració, va justificar la seva presència en l'estrena d'una sala de cine, com la d'Igualada,«perquè és un element de cohesió per als habitants d'un municipi». Però també va destacar que són imprescindibles per donar musculatura al sector audiovisual català. En aquest sentit va demanar que, a part del cinema comercial, que atrau públic, també s'hi projectin films que siguin significatius per a la cultura cinematogràfica. «Som una nació cultural, i avui l'expressió audiovisual és bàsic per a les societats. No tenim els recursos per potenciar el cinema tal com ho fan a França, però ens hi acostem», va remarcar.