Olesa de Montserrat ha aprovat un pressupost per al 2017 de 20,8 milions d´euros, uns comptes que el govern municipal (Bloc Olesà) vol que tinguin un marcat caràcter social. Els comptes per a l´any que ve tenen el suport del Bloc Olesà, que va fer la proposta, i l´abstenció de tota l´oposició: ERC, PSC, CiU, Movem Olesa i PP, però sense vots en contra. És un pressupost d´1 milió d´euros més que el de l´any passat.

Dels 20.836.200,75 euros, 1.750.000 euros es destinaran a inversions, però el govern destaca que hi ha un increment de la partida destinada a Serveis Socials (300.000 euros més que en el pressupost 2016), el manteniment del fons de contingència (que ascendeix a 172.000 euros), i la millora de la via pública.

Les partides dedicades a Benestar Social han tingut una aprovació general dels grups de l´oposició, segons van posar de manifests els seus portaveus en el dar-rer ple municipal. En canvi, no ha agradat la política de suport al comerç i a la promoció econòmica.

Un dels punts que sobten en mirar els comptes previstos és que la partida de personal és inferior a la de contractació de béns i serveis. 7,75 milions d´euros per a personal, i 8,68 milions d´euros per a serveis. Segons va explicar el regidor Joan Segado, l´Ajuntament ha hagut d´ampliar els contractes per oferir diferents serveis, arran de l´ampliació en nombre d´equipaments municipals i dels serveis. Precisament, des de CiU la regidora Mercè Jou ha criticat que el Bloc Olesà externalitzi serveis, una política que criticava quan era a l'oposició, segons recorda Jou. Segado va explicar al ple que davant la impossibilitat d´ampliar la plantilla de personal i de crear una empresa municipal de prestació de serveis, aquesta és l´única via que han trobat per poder créixer com a institució pública.

La regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz, va explicar que en general s´incrementen totes les partides destinades a ajuts d´urgència, ajuts al menjador de les llars d´infants, servei d´atenció domiciliària i de teràpia familiar, habitatges d´urgència, Centre Obert, teleassistència, Taller Ocupacional, Xarxa d´Infància i Adolescència, Cabalbaix i servei de mediació. En conjunt, la partida de Serveis Socials per al 2017 ascendeix a 1.073.000 euros, el 30% més que el 2016. D´altra banda, i de l´àrea d´Atenció a les Persones, també s´han incrementat les dotacions per a Igualtat, Sanitat i Solidaritat i Cooperació.

En Promoció Econòmica, segons el regidor de l´àrea, Dídac Solà, es manté el pressupost tot i que s´han fet alguns canvis en algunes partides per fer un pla estratègic del comerç olesà, per exemple. Solà també va avançar que s´està parlant amb la Diputació per reactivar el teixit industrial del municipi.