La comarca de l'Anoia està vigilant de prop l'experiment d'aplicació d'una nova Targeta verda que hauria de regular el trànsti amb moto per camins de zones boscoses a Catalunya. Les primeres proves es faran a la comarca del Vallès Occidental i l'Anoia li podria venir al darrere. Representants de la comarca i del món del motor han rebut informació sobre aquesta prova en el decurs del tercer workshop del Campus Motor Castellolí

La regulació del motor a la muntanya i la Targeta verda van ser els protagonistes del tercer i últim workshop. Agents públics i privats del territori s'han reunit en aquests workshop amb l'objectiu de « vertebrar una agenda compartida, relligar l'ecosistema i implementar actuacions per posicionar el motor com a un veritable element de competitivitat territorial a l'Anoia».

Pep Pala, gerent de Clustermoto, va explicar als assistents que la targeta verda «és una aposta per regularitzar, mitjançant aquest document, l'ús del vehicle motoritzat a la muntanya, especialment els de motocròs i trial». La Targeta verda intenta donar resposta a la situació dels usuaris d'aquests vehicles que es troben que la normativa actual els restringeix el seu pas. Els afeccionats al motor de dues rodes i els fabricants estan buscant solucions.