Joan Vich, que va ser alcalde de Vilanova del Camí durant 35 anys i que ha fet costat a l'actual alcaldessa Vanesa González, ha fet un comunicat en el què desmenteix "de manera categòrica" "les falses" acusacions d'haver pressionat la regidora de Decide, que fins ara havia donat un suport extern al govern i que ara ha decidit lligar-se a una nova coalició que forma amb el PSC, VA! i Independents per Vilanova. Vich considera que es tracta d'"afirmacions gratuïtes".

"La meva posició sobre aquesta qüestió l'he expressada de manera clara i nítida públicament i amb això crec que he acomplert amb un deure davant de l'opinió pública. Els que em coneixen saben del meu comportament i manera de fer", assegura Vich en el comunicat.

I afegeix que "les mentires sobre la meva persona formen part d'una paranoia obsessiva per part d'aquest grups polítics signants de la moció, de situar-me darrera de qualsevol cosa que passés a l'Ajuntament de Vilanova del Camí".

Fa dos anys va dimitir de l'alcaldia i va cedir pas a Vanesa González, una estreta col·laboradora dels darrers anys del seu govern. Vich la defineix con "una persona amb la suficient capacitat, empenta i lideratge per a fer front amb èxit a les responsabilitats del càrrec, com amb tot aquest temps s'ha demostrat".

"En les darreres Eleccions Municipals 2015, V365 amb la Vanesa al capdavant, va guanyar-les clarament. Per tant, la moció presentada per PSC, VA, IPV, i Decide vulnera la voluntat majoritària manifestada pel poble de Vilanova del Camí", explica l'exalcalde.

Vich considera que "aquest desagradable episodi forma part de la política d'aquests grups,per intoxicar a l'opinió pública i desprestigiar la figura de la pròpia Alcaldesa, cosa tant covarda, innoble i injusta com la mateixa moció de censura que aquest grups han presentat".