Els veïns d´Igualada podran pagar l´aigua amb una tarifa plana que es regularitzarà a final d´any. És una proposta semblant a la que ofereixen actualment algunes elèctriques. En el tema de consums d´aigua, Aigua de Rigat, és un empresa pionera en l´aplicació d´aquest sistema. El mateix tracte que els d´Igualada el tindran els veïns de la resta de la comarca que tinguin el servei contractat amb Aigua de Rigat.

Aquesta fórmula de pagament no anul·la l´actual sistema i simplement es planteja perquè el consumidor tingui un pagament més regular durant tot l´any. A final d´any, empresa i contractat fan un balanç de la situació final del consum de cada comptador, de manera que si el balanç beneficia el consumidor, Aigua de Rigat retornarà en que durant aquell any ha pogut cobrar de més, i a l'inrevés, si és el consumidor el que ha gastat més aigua de la que ha pagat, haurà de fer un abonament a l´empresa. Aquest pagament extraordinari, si arribés, es podria ajornar en subpagaments més petits.

Es tracta d´una nova modalitat de pagament per la que cada mes l´usuari abona una quantitat fixa en concepte d´aigua i passats 12 mesos, la regularitza. D´aquesta manera, les famílies poden fer una millor planificació i distribuir les seves depeses habituals de manera uniforme.

Responsables de l´empresa han explicat que «el sistema no suposa cap canvi en les condicions del contracte». «Els comptadors se segueixen llegint i es continua facturant amb la mateixa periodicitat que cada titular té assignada», han afegit.

La modalitat es pot sol·licitar i donar de baixa en qualsevol moment i sense despeses afegides. Únicament cal tenir un contracte en vigor amb una antiguitat superior a un any, i tenir el pagament del rebut domiciliat. Al donar-se d´alta al nou sistema, Aigua de Rigat proposa a l´usuari una quota mensual a pagar basada en l´històric del consum real de l´usuari.

En el moment de l´activació, a més, es pot triar el dia del mes a partir del qual es vol rebre el càrrec bancari. La sol·licitud d´alta al nou sistema de pagament es pot fer a l´oficina virtual de l´empresa, al centre d´atenció telefònica o a l´oficina. Aigua de Rigat és una companyia que opera a la comarca de l´Anoia des de l'any 1921. A hores d´ara, gestiona l´aigua d´Igualada, La Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí, La Torre de Claramunt, d´Òdena i Copons.