La socialista Noemi Trucharte serà la nova alcladessa de Vilanova del Camí aquest dimarts al migdia si no hi ha cap imprevist d´última hora que ho eviti. A les 12, l´Ajuntament de Vilanova del Camí acull el ple de la moció de censura que ha demanat ella en nom del PSC i la resta de grups que li donen suport, VA!, Independents per Vilanova i Decide. Un grup de veïns s´ha mogut per organitzar una caçolada abans de l´inici del ple.

Els grups per al nou govern arriben al ple treballant per intentar cosir un pacte entre ells que els permeti abordar amb tranquili·litat el que resta de mandat. Els uneix el forçar el relleu, però entre els grups han demostrat escassa química en aquest mandat. Fins ara no hi ha hagut propostes tancades per iniciar el nou capítol al govern vilanoví. Trucharte ha confirmat que «hi haurà moció de censura» i es mostra confiada en consolidar el projecte. De totes maneres, es manté el silenci fins dimarts al moment del ple.

Per la seva part, entre els grups que formen ara govern, V-365 (el de l´alcaldessa), ERC i CiU també hi ha el convenciment que el seu treball al davant de l´Ajuntament ha arribat al punt i final. Han perdut el suport de Decide que els va fer arribar a l´alcaldia a l´inici del mandat i entre la resta de formacions no han trobat ningú que estés disposat a fer-los costat. La pèrdua de confiança és evident, tot i que costa més trobar arguments de pes per justificar el relleu a través d´una moció.

Es preveu que partidaris d´un i altre sector enfrontats omplin la sala de plens i per evitar possibles incidents s´han fet sengles avisos a la Policia Local i als Mossos d´Esquadra.