L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ofereix un servei per informar i assessorar els afectats de les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris (hipoteques amb topalls mínims). L'objectiu d'aquest servei gratuït de l'OMIC és informar a les persones que creguin tenir o tinguin clàusules sòl com és el procés de reclamació a les entitats financeres.

L'Ajuntament d'Olesa ofereix acompanyament i assessorament a través de l'oficina OMIC, i es compromet a poder aportar «la millor informació» als afectats per les clàsules sòl a l'hora de presentar la seva reclació a les entitats bancàries. Els afectats per clàusules sòl poden reclamar que els imports els siguin abonats per l'entitat bancària.

Aquest servei de mediació posa a disposició de la ciutadania un especialista en afers hipotecaris que atén de manera personalitzada tots els dimecres deles 3 a les 7 de la tarda, amb la previsió d'ampliar un dimecres al mes en horari de matí. Les persones interessades poden demanar cita a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor.